Lovefood

Lovefood
Foto: TV4

Lovefood

Av: Mikael Håkansson

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Ekologisk vaniljglass och krukodlade björnbär och pepparmynta från den egna terrassen samt krossad brynt vit choklad! Funkar utmärkt till turkiskt kokkaffe …

Ingredienser

portioner
  • 100 g vit bakchoklad
  • 0,5 l vaniljglass (ekologisk)
  • 0,25 l färska björnbär
  • myntablad (färska)
  • ananassalviablad (alt citronmelissblad färska)

Gör så här

  1. Bryn chokladen på mellanhög värme i en teflonpanna tills den fått en ljus kolafärg.
  2. Samla ihop chokladen, låt svalna och frys sedan in i en plastpåse. Vid servering hackas chokladen upp i småbitar.
  3. Lägg upp en kula glass och några björnbär, strössla den hackade brynta chokladen över och garnera med toppskotten av myntan och ananassalvian.