Grillad hummer med dillmajonnäs, ragu på bacon och lök med grillad baguette

4

Du behöver

  • 2 st humrar, medelstora
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk dill, skuren
  • 0,5 st citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 gr skivad bacon
  • 2 st gula lökar
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st baguette
  • 3 msk olja

Gör så här

  1. Stick hummern och ta bort stjärten samt klorna. Klyv stjärten i två bitar. Pilla bort strängen och spräck försiktigt klorna med en hammare. Lägg stjärten och klorna på grillen med skalet nedåt. Pensla med olja och salta. Efter två minuter är det dags att vända på stjärtarna och klorna.
  2. Lägg majonnäs i bunke, tillsätt den skurna dillen, smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.
  3. Strimla baconen tunt och lägg dem i en het panna (så att det fräser ordentligt när baconen hamnar i pannan). Skär den gula löken i lökbåtar och häll ner den i baconen. Fräs bacon och lök tills de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra.
  4. Skär brödet i bitar, pensla varje bit med lite olja och värm dem försiktigt på grillens eftervärme.
  5. Lägg en stjärt och en klo i mitten av varje tallrik, lägg på lök- och baconröran så att den täcker hummerstjärten. Lägg dillmajonnäs på kanten av tallriken och den grillade brödskivan på hummern.
  6. Rätten skall ätas med händerna, glöm inte att lägga fram servetter/ våtservetter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept