Vaniljpannacotta med kryddkokta päron

4

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 l grädde
  • 1 msk socker
  • 4 päron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 0,5 citron, saften

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär upp vaniljstången på längden. Koka upp grädde, vaniljstång och socker. Avlägsna kastrullen från spisen och låt gelatinbladen lösa sig i blandningen. Häll smeten i små formar och låt dem stelna i kyl.
  2. Skala päronen och dela dem i 4 bitar, ta bort kärnhusen. Koka upp vatten, socker, kanelstänger och citronsaften i en kastrull, lägg i päronen och låt koka tills de är nästan mjuka. Tag då kastrullen av spisen och låt päronklyftorna svalna i lagen.
  3. Lägg de kryddkokta päronklyftorna ovanpå vaniljpannacottan. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept