Timjanstekt lammfilé med rostad mandelpotatis och rödlök, samt gurka & vitlökscrème fraiche

4

Du behöver

  • 800 gr lammfilé
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 20 st mandelpotatisar, jämnstora
  • 4 st rödlökar
  • 2 msk smör
  • salt, vitpeppar
  • 0,5 st gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 knippe gräslök
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Tournera (skala) mandelpotatisen och skär rödlöken i klyftor. Lägg potatisen och löken på ett ugnsfast bleck. Tillsätt smör, timjan, salt och peppar. Blanda runt ordentligt och ställ in bläcket i ugnen på 200 grader i ca 15-25 minuter. Under tiden potatisen är i ugnen gör man i ordning såsen:
  2. Skala gurkan och skär den därefter i ca 1 cm stora bitar, tillsätt crème fraiche och vitlök, smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå en stund.
  3. Hetta upp pannan och tillsätt smör, timjan och vitlök. Bryn lammet tills det uppnår en innertemperatur av 52 grader eller tills det blir gyllenbrunt, salta och peppra.
  4. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept