Supersmarrig mustig kräftsoppa med lite hetta

Supersmarrig mustig kräftsoppa med lite hetta
Foto: TV4

Supersmarrig mustig kräftsoppa med lite hetta

Av: Mikael - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Receptet på supersmarrig mustig kräftsoppa med lite hetta är beräknat till 4-6 personer.

Vintips från Mikael
Hilltop Gewürtstraminer Sauvignon Blanc, nr 5332, 59 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 kruka dill
  • 1 förp kräftor i spad
  • 1 förp Kavli kräftost
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 3 morötter, rivna
  • chilipulver
  • cayennepeppar
  • vitpeppar
  • flingsalt
  • citron

Gör så här

  1. Smält smöret och rör ned vetemjölet, späd därefter med vatten under omrörning.
  2. Se till att den blir slät och utan klumpar.
  3. Späd med lite kräftspad från burken och tillsätt buljongtärningarna samt de rivna morötterna.
  4. Tillsätt mjukosten och crème fraiche.
  5. Låt detta koka ihop på svag värme ca 15 minuter, krydda därefter efter behag.
  6. Tillsätt finhackad dill samt kräftorna ca 2 minuter innan servering. Kräftorna ska bara bli genomvarma, inte kokta.
  7. Lägg upp på varma tallrikar och garnera med kräftor och en dillkvist samt lite rivet citronskal.