Midsommartårta

Midsommartårta
Foto: TV4

Hela långpannan full.

26 januari 2009
Visa mer
20

Du behöver

  • 500 g mandelmassa, grovriven
  • 250 g smör, mjukt
  • 6 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 6 dl vispgrädde
  • ca 400 g jordgubbssylt el. sockrat mos
  • 8 gelatinblad
  • färska bär tillgarnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en liten långpanna noga. Kakan bakas i två omgångar. Smeten delas i två.
  2. Blanda mandelmassa och smör väl med elvispens degkrokar eller i matberedare. Arbeta in äggen ett i sänder, sist mjölet blandat med bakpulver.
  3. Bred ut hälften av smeten i pannan. Grädda klart mitt i ugnen ca 20 min. Vänd upp kakan när den svalnat och grädda nästa botten. Låt dem kallna.
  4. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på lägsta värmen i en kastrull.
  5. Vispa grädden tjock. Vänd ned sylt eller mos och sist gelatinet.
  6. Bred hälften av grädden mellan bottnarna, resten över tårtan. Garnera med bär och ställ kakan kallt tills den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept