Midsommarsallad med matjesill

Midsommarsallad med matjesill
Foto: TV4

Matjessill är traditionell midsommarmat. Här serveras den tillsammans med ljummen färskpotatis i en läcker sallad. Enklare - och godare - kan det knappast bli. Bra mat som går att förbereda i god tid för många gäster.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 matjesfiléer
  • 20 sallatsblad
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 mogna tomater
  • finklippt gräslök
  • 12 färskpotatisar
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Skrubba potatisarna och koka dem mjuka. Skär matjesfiléerna i mindre bitar, tärna tomaterna och klyfta äggen. Skär potatisarna i tärningar.
  2. Fördela sallatsbladen på fyra tallrikar och lägg på matjessill, tomater, äggklyftor och potatis.
  3. Blanda samman igräddfil och crème fraiche till dressingen och ringla den över salladen. Strö klippt gräslök över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept