Midsommarpaté

Midsommarpaté
Foto: TV4
8

Du behöver

  • ca 1 kg magert fläskfärs
  • 2 ägg
  • 2 skivor vitt bröd, smulade
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1 tärning hönsbuljong, smulad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1,5 tsk curry
  • 1,5 tsk smulad rosmarin
  • 0,5 tsk mejram
  • salt och peppar
  • ca 100 g champinjoner, skivade
  • persilja
  • ca 1 dl mineralvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175-225°. Slå grädden över brödsmulorna och låt stå en stund. Smöra en hög pastejform eller en brödform.
  2. Blanda alla ingredienserna till färsen utom svamp och persilja. Fyll färsen i formen. Täck med folie och stick några lufthål.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen 1 – 1 1/2 tim i 175 o. Höj till 225 o den sista kvarten och ta bort folien så att ytan får fin färg. Slå av vätskan ur formen och låt den kallna.
  4. Bryn svampen och garnera vid servering med persilja. Sallad och cumberlandsås till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept