Middagstipset i Nyhetsmorgon 2009

Middagstipset i Nyhetsmorgon 2008

Vecka 53

Vecka 52

Vecka 51

Vecka 50

Vecka 49

Sverige har så otroligt fint vilt, så försök få tag i det. Inte alltid så enkelt men om vi är många som frågar ska ni se att det kommer att finnas i våra butiker. I dessa tider då vi inte kan lita på hur våra råvaror produceras, tänker bl.a. på grisen som lever farligt, verkar det som om det kan vara bra med alternativ. Är det så för grisar är det så för de andra djuren också, tror jag dessvärre. Ni kan såklart ta annat kött om ni gillar det bättre. Det går också bra att ta en annan grönsak än jordärtskockan. Men ta bara en grönsak och mycket av den, då kommer ni lära känna den. Och det blir enklare att varierar matlagningen. /Rune Kalf-Hansen
Spara

Vecka 48

Vecka 47

Vecka 46

Vecka 45

Vecka 44

Vecka 43

Vecka 42

Vecka 41

Vecka 40

Vecka 39

Vecka 38

Vecka 37

Gott och enkelt med grillad fisk. Att göra en SalsaVerde är att prova sig fram, det är ganska meningslöst att ange mängder och mått av det gröna. Man kan vara försiktig med övriga ingredienser, förslagsvis 2 vitlöksklyftor, 2-3 sardellfiléer, några matskedar kapris, en matsked fransk senap, saften av en halv till en citron, några dl olivolja. Med tiden lär man sig addera och dra ifrån, det är bara att smaka sig fram. Kniper det kan man göra den på bara persilja.
Spara

Vecka 36

Vecka 35

Vecka 34

Vecka 33

Vecka 32

Vecka 31

Vecka 30

Vecka 29

Vecka 28

Vecka 27

Vecka 26

Vecka 25

Vecka 24

Vecka 23

Vecka 22

Vecka 21

Vecka 20

Vecka 19

Vecka 18

Vecka 17

Vecka 16

Vecka 15