Västerbottenfylld Rödingtournedos

Västerbottenfylld Rödingtournedos
Foto: TV4

Västerbottenfylld Rödingtournedos

Av: Micke - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

1h

Serveras med rödbetstzatziki och ugnsbakad potatis. En välsmakande och lite oväntad varmrätt med skön syrlighet och sötma från rödbetor och yoghurt som gifter sig väl med sältan från västerbottensosten

Vintips från Micke
Saint Clair Pioneer Block 3, 3577, 129:-, Nya Zeeland

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödingfiléer (à cirka 200 g)
  • 4 skivor Västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 rödbetor, stora färska
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citron, pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g potatis, gärna små, typ Amandinepotatis eller färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk vitpeppar, mald

Gör så här

Rödbetor

  1. Koka rödbetan ”al dente” i cirka 20 min beroende på storlek, låt svalna av.

Potatis

  1. Skrubba potatisarna om det behövs, blanda med lite olja, salt och peppar.
  2. Lägg i en ugnsform och baka i ugnen i cirka 40 minuter, rör om då och då.

Röding

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Filea fisken och lossa skinnet nästan ända fram men låt en liten flik hålla samman filén och skinnet.
  3. Lägg osten på fisken, salta och peppra.
  4. Rulla ihop och svep skinnet runt filén.
  5. Sätt i en ugnstermometer och baka i ugnen 175 grader i cirka 15 minuter tills mittemperaturen är 52 grader.

Tzatziki

  1. Skala rödbetorna och riv dem på det grövsta på ett rivjärn, pressa i vitlöken i yoghurten och blanda i rödbetorna, smaka av med olja, citron, salt och peppar.
  2. Servera med potatisen och en fräsch grönsallad till.