Avokado- och hummersallad med vit balsamdressing

30 min
4
Avokado- och hummersallad med vit balsamdressing
Foto: TV4

En lyxig och kul förrätt som även kan göras med till exempel räkor eller kräftstjärtar

Vintips från Micke
Saint Clair Riesling, Nya Zeeland, 6456, 96:-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig.


29 augusti 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 msk balsamvinäger, vit
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja av god kvalitet
  • 1 msk dill, hackad
  • 0,5 st avokado
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 krm timjan, torkad
  • 1,5 st avokado
  • 4 st champinjoner, färska
  • 1 st hummer, kokt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och mixa med mixerstav.
  2. Rensa hummern och skär i bitar.
  3. Skär champinjonerna i bitar.
  4. Dela avokadon och skär i tärningar.
  5. Lägg avokadon, svampen och i en skål.
  6. Häll över dressingen och blanda ihop.
  7. Servera på rostat bröd eller i de tömda avokadoskalen.
  8. Garnera gärna med forellrom och en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept