Limemarinerade jordgubbar med råsocker

Limemarinerade jordgubbar med råsocker
Foto: TV4

Limemarinerade jordgubbar med råsocker. Serveras med Kesella och Digestivekex.

Vinförslag från Micke
Nivole (Nr 7787)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

  • 1-2 l färska jordgubbar
  • 1 st pressad och riven lime
  • Råsocker efter tycke och smak
  • 1 dl Kesella vanilj
  • 3 dl vaniljvisp
  • 2-3 st krossade Digestivekex
  • Citronmeliss för dekoration

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna, skiva dem och lägg dem i en skål.
  2. Riv över skalet från en lime och pressa ur saften, smaka av med råsocker. Ställ åt sidan.
  3. Vispa vaniljvispen fluffigt och smaka av med Kesella vanilj efter tycke och smak.
  4. Strö över krossad Digestivekex och dekorera med citronmeliss. Servera i höga glas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept