Cassis raggmunk

4

Du behöver

  • 600 g matpotatis
  • 2 ägg
  • salt, vitpeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 40 g smör
  • 600 g rimmat bogfläsk i skivor
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Skala potatisarna. Riv dem på den grova sidan av rivjärnet ner i en bunke. Rör ner äggen och det kalla vattnet.Det gör raggmunkarna mer frasigare. Salta och peppra. Stek raggmunkarna i smör i en stekpanna på vanligt sätt.
  2. Servera med fläskskivorna, som ni gärna kan steka först och hålla varma. Raggmunkarna kan då läggas upp vackert frasiga, nystekta, direkt på tallriken. Rårörda lingon hör till. Vill ni ha variation så bjud raggmunkarna istället med äppelmos. Svårare än så är det inte.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept