Plommon fyllda med roquefortost

4

Du behöver

  • 150 g socker
  • 4 dl vatten
  • 2 dl Banyuls

Färs:

  • 100 g roquefort
  • 50 g mascarpone
  • peppar
  • 20 g rostade pinjefrön
  • några blad körvel

Gör så här

  1. Häll vattnet, Banyulsvinet och sockret i en kastrull. Rör om så sockret löser sig. Koka upp. Drag bort från värmen. Lägg i katrinplommonen. Låt dem svälla upp i 2 dygn.
  2. Färsen:
  3. Driv roqueforten genom en sikt. Blanda med mascarponen. Peppra.
  4. Tag upp och torka av plommonen. Koka ihop lagen till en sirap. Ställ kallt.
  5. Kärna ur plommonen. Fyll dem med färsen, så de blir släta på utsidan. Pensla plommonen med sirap. Lägg ett blad färskt körvel på varje plommon.
  6. Skeda upp lite sirap på varje tallrik. Rita en snigel med en sked. Lägg 2-3 plommon på varje tallrik. Strö över några pinjefrön.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept