Grönsakssoppa med basilikaglass

6

Du behöver

Lag:

  • 1 l vatten
  • 180 g socker
  • 10 st finskurna blad basilika
  • det rivna skalet av en grön citron
  • 200 g aprikospuré

Frukter och grönsaker:

  • 2 st morötter
  • 3 st squash
  • 2 st mango
  • 1 st ananas
  • 3 st kiwi
  • 2 st papaya

Basilikaglass:

  • 1000 g mjölk
  • 1,5 ask basilika
  • 280 g äggulor
  • 200 g socker
  • 120 g vispgrädde

Gör så här

  1. Lag:
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp. Drag åt sidan. Ställ att kallna.
  3. Frukter och grönsaker:
  4. Skala morötter och squash. Skär dem i tärningar 5x5 mm stora. Förväll morötter och squash var för sig. Spola tärningarna med iskallt vatten. Torka dem väl. Ansa och tärna på samma sätt alla frukter.
  5. Häll den kalla lagen över träningarna.
  6. Basilikaglass:
  7. Koka upp mjölken. Lägg i de fint strimlade basilikabladen. Drag åt sidan. Ställ att dra i 15 min. Sila. Koka upp igen.
  8. Vispa ägg och socker. Häll i mjölken. Gör en crème anglaise.
  9. Rör ner grädden, så värmen sjunker. Ställ att kallna. Kör i glassmaskin.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept