Bräckt atlantfisk med animalisk sås

4

Du behöver

  • 4 st rouget à 250 g
  • Grönsaker:
  • 4 st syltade kvisttomater
  • 200 g squash
  • 4 st vårlökar
  • 8 st minifänkål
  • 4 st kronärtskockor

Jus aux aromates:

  • 2 dl kalvsky
  • tomater
  • 1 st citron
  • 0,5 st kalvfot
  • 0,17 ask persilja
  • 0,17 ask gräslök

Tillagning:

  • 1 dl olivolja

Uppläggning:

  • 4 kvistar färsk timjan
  • 4 st lagerblad

Gör så här

  1. Fjälla och spola av fiskarna. Tag ur dem. Torka dem väl rena.
  2. Skär loss filéerna försiktigt. Plocka ur alla små ben i köttet med en pincette eller bentång.
  3. Gör ren ryggbenen. Torka dem. Ställ dem åt sidan.
  4. Grönsaker:
  5. Gör i ordning tomaterna. Spara 8 vackra stjälkar.
  6. Skär ut små ägg ur squashen.
  7. Gör iordning vårlökarna och minifänkålen.
  8. Koka squashen, lök och fänkål var för sig i lättsaltat vatten.
  9. Putsa kronärtskockorna. Koka dem i lättsaltat vatten.
  10. Håll grönsakerna varma.
  11. Jus aux aromates:
  12. Gör en kalvsky och skär tomaterna i små tärningar.
  13. Skala citronen. Skala både bort det tjocka skalet och hinnorna innaför. Tag ut skinnfria klyftor med en vass kniv. Skär dem i små tärningar.
  14. Koka kalvfoten. Skär köttet i små tärningar.
  15. Skiva persilja och gräslök och ställ allt svalt.
  16. Tillagning:
  17. Fräs alla grönsakerna utom tomaterna i en skvätt olivolja. De skall bara bli lätt brynta.
  18. Salta och peppra och håll grönsakerna varma.
  19. Värm kalvskyn. Lägg allt vad som hör till jus aux aromates.
  20. Stek rougetfileérna i en tefalpanna i en skvätt olivolja.
  21. Obs! Skinnet skall bli frasigt och köttet genomskinligt. Ett delikat arbete.
  22. Uppläggning:
  23. Fördela grönsakerna vackert på varma tallrikar.
  24. Lägg 2 filéer på varje tallrik. Ringla på jus aux aromates. Garnera med timjan och lagerblad. Ringla över lite olivolja.
  25. Ni kan avsluta med att dekorera tallriken med ett ryggben som ni först friterat.
  26. Rougets kan vara svåra att få tag i. Det går lika bra att använda filéer av gös eller abborre, som först måste fjällas.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept