Vit chokladkräm med marinerade bär i Cointreau

Vit chokladkräm med marinerade bär i Cointreau
Foto: TV4

Vit chokladkräm med marinerade bär i Cointreau

Av: Michel - Öland

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Likörmarinerade bär med vit choklad passar till dessert.

Dryck: Dessertvin Late harvest (Chilensk Sauvignon Blanc)
Kaffe med avec.

Ingredienser

portioner
  • 100 g blockchoklad, vit
  • 4 dl jordgubbar (eller säsongens bär)
  • 6 cl cointreau
  • 3 äggulor
  • 3 dl crème fraîche
  • 4 tsk strösocker

Gör så här

  1. Marinera halverade jordgubbar i Cointreau.
  2. Vispa äggulorna med socker pösigt.
  3. Smält chokladen och blanda med det vispade äggskummet, rör sedan ner crème fraîche i blandningen.
  4. Varva bär och chokladkräm i dessertglas i omgångar toppa med bär.