Grillad entrecote och potatis med cheddarost och grönsaker

4

Du behöver

Grillad entrecote:

  • 4 bitar entrecote à 200 g
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Potatis med cheddarost och grönsaker:

  • 700 g bakpotatis
  • 1 st rödlök
  • 200 g haricots verts
  • 3 st tomater
  • 2 msk smör till stekning
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven cheddarost
  • 1 msk hackad timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gräslökscrème fraiche:

  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk skuren gräslök
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Grilla entrecoten så den får ett fint grillmönster. Krydda den med salt och peppar och stek den sedan i ugnen på 120° tills dess innertemperatur är 52°. Tag då ut den och låt den svalna lite.
  2. Potatis med cheddarost och grönsaker:
  3. Skär och tärna bakpotatisen. Skala rödlöken, skär den på mitten och skär bort ändarna. Tag ur de inre halvorna av rödlöken och skär alla halvor i smala båtliknande klyftor. Blanchera haricots verts snabbt och kyl i isbad. Skär ett lätt kryss i skinnet på var tomat. Skålla tomaterna snabbt i kokande vatten och kyl dem i isbad. Avlägsna skinnet och skär dem i sex delar var. Ta bort kärnhuset från tomatbitarna, nu återstår endast tomatfiléerna.
  4. Stek potatistärningarna gyllenbruna i smör i en stekpanna. Tillsätt buljong, rödlök och haricots verts och låt småkoka lite. Häll sedan i grädde, ost och hackad timjan. Smaka sist av med salt och peppar.
  5. Gräslökscrème fraiche:
  6. Rör ner den skurna gräslöken i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  7. Uppläggning:
  8. Lägg potatis med cheddarost och grönsaker i botten av tallriken. Tranchera entrecoten och lägg den på potatisen. Ringla sist gräslökscrème fraiche över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept