Skala potatis och morötter, skär potatisen i mindre bitar och skär morötterna i slantar. Skär blomkålen i buketter. Skala löken och skär den i klyftor.
Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg alla grönsakerna i buljongen tillsammans med lagerblad och kryddpeppar. Koka grönsakerna mjuka och smaka av med salt och peppar.
Calvadoscrème: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Tomatfiléer: Skär ett lätt kryss i skinnet på varje tomat. Koka upp vatten i en kastrull och skålla tomaterna snabbt. Kyl dem sedan i isbad. Avlägsna skinnet och skär dem i sex delar var. Ta bort kärnhuset från tomatbitarna, nu återstår endast tomatfiléerna. Lägg upp fiéerna i skålar.
Kallrökt lax: Strimla den kallrökta laxen och lägg upp den i en skål.
Wienerkorvsslantar: Skär slantar av wienerkorvarna och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med smör.