Grönsakssoppa med läckra tillbehör

30 min
4
Grönsakssoppa med läckra tillbehör
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 2 l köttbuljong
  • 8 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 huvud blomkål
  • 2 st små gula lökar
  • 4 st lagerblad
  • 5 st kryddpepparkorn
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Tillbehör 1, calvadoscrème:

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk calvados
  • 2 msk skuren gräslök
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Tillbehör 2, tomatfiléer:

  • 6 st kvisttomater

Tillbehör 3, kallrökt lax:

  • 200 g kallrökt lax

Tillbehör 4, wienerkorvsslantar:

  • 2 st wienerkorvar

Gör så här

  1. Skala potatis och morötter, skär potatisen i mindre bitar och skär morötterna i slantar. Skär blomkålen i buketter. Skala löken och skär den i klyftor.
  2. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg alla grönsakerna i buljongen tillsammans med lagerblad och kryddpeppar. Koka grönsakerna mjuka och smaka av med salt och peppar.
  3. Calvadoscrème: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Tomatfiléer: Skär ett lätt kryss i skinnet på varje tomat. Koka upp vatten i en kastrull och skålla tomaterna snabbt. Kyl dem sedan i isbad. Avlägsna skinnet och skär dem i sex delar var. Ta bort kärnhuset från tomatbitarna, nu återstår endast tomatfiléerna. Lägg upp fiéerna i skålar.
  5. Kallrökt lax: Strimla den kallrökta laxen och lägg upp den i en skål.
  6. Wienerkorvsslantar: Skär slantar av wienerkorvarna och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept