Blomkålssoppa med tomat och varmrökt lax

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 300 g blomkål
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 6 st kvisttomater
  • 250 g varmrökt lax
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
  • peppar från kvarn

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken och fräs den i lite smör utan att den tar färg. Skär ner blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg dem i en kastrull med löken. Tillsätt kycklingbuljong, mjölk och grädde. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
  2. Medan soppan sjuder, förväll tomaterna i hett vatten och kyl dem sedan i kallt vatten. Skala och dela sedan tomaterna i sex klyftor var. Skär bort tomatköttet så att endast tomatfilén återstår och lägg åt sidan.
  3. Mixa soppan, sila och smaka av med crème fraiche, salt och peppar.
  4. Plocka sönder laxen i mindre bitar och lägg dem i botten av sopptallrikarna tillsammans med tomatfiléerna. Häll på den varma soppan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept