Abborrsoppa med vitlökscrème

4

Du behöver

Abborrsoppa:

  • 400 g abborrfiléer
  • 6 dl vatten
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 200 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 st rödlök
  • 2 dl grädde
  • 3 msk skuren gräslök

Vitlökscrème:

  • 10,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Abborrsoppa: Koka upp vattnet med kryddpeppar och fiskbuljongtärningen. Skala morötterna, dela dem på längden i fyra och skär sedan till mindre bitar. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Skala rödlöken, dela den på hälften och tag ur det inre av rödlöken. Skär sedan upp allt till båtliknande strimlor.
  2. Låt sedan moroten och potatisen koka mjuk i buljongen. Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Vid servering, tillsätt gräslöken.
  3. Vitlökscrème: Blanda majonnäs, crème fraîche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vitlökscrèmen klickas på soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept