Kryddat brännvin

10 min
1
Kryddat brännvin
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Jul

Krydda din egen julsnaps. Här blandas brännvinet med en sockerlag kryddad med vanilj, anis, kanel och kardemumma.

2 december 2008
Visa mer
10 min
1

Du behöver

  • 0,5 l brännvin
  • 1 st vaniljstång
  • 3 stänger kanel
  • 5 st stjärnanis
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker

Gör så här

  1. Koka socker och vatten cirka 5 minuter till en sockerlag. Dela vaniljstången på längden. Lägg kryddorna i sockerlagen och låt den svalna.
  2. När den svalnat, häll den kryddiga lagen i spriten och låt flaskan stå åtminstone tre dagar, tills smaken har kommit fram.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept