Senapsglaserad fläskkarré med rotsakskompott och balsamicosirap

4

Du behöver

  • 1 kg fläskkarré
  • 0,5 dl flytande honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 msk skånsk grovkornig senap
  • 400 g potatis
  • 60 g morötter
  • 60 g kålrot
  • 60 g rotselleri
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 100 g smör
  • 1 dl balsamico vinäger
  • 1 dl socker
  • lite smör

Gör så här

  1. Bryn fläskkarrén i smör i en stekpanna så den får en fin färg. Lägg den i en ugnssäker form. Blanda honung, Dijonsenap och grovkornig senap och häll blandningen över fläskkarrén. Ugnsstek karrén i 150° ca 20 minuter eller tills den fått en innertemperatur på 72 °.
  2. Skala och koka potatis i vatten tills den just blivit mjuk. Skala och hacka morötter, rotselleri och kålrot i cm stora bitar, koka dem i ca 4-5 minuter tills de är mjuka. Häll mjölk, grädde och smör bland potatisen. Låt blandningen småkoka tills den blivit tjockare. Häll då av vattnet och vänd ner morots- rotselleri och kålrotsbitarna i potatiskompotten. Hacka persilja fint och rör ner.
  3. Koka lika delar av balsamicovinäger och socker utan lock till en tjock konsistens.
  4. Lägg upp senapsglaserad fläskkarré med rotsakskompott på tallriken och ringla över balsamicosirap.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept