Varmrökt lax med cheddar- och potatiskompott

30 min
4
Varmrökt lax med cheddar- och potatiskompott
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 600 g varmrökt lax
  • 500 g kokt tärnad potatis
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 dl riven Kvibille cheddarost
  • 1 ask smörgåskrasse
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen.
  2. Lägg den i en kastrull tillsammans med grädden och mjölken och koka den mjuk på svag värme.
  3. Tillsätt smör och den rivna cheddarosten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vid servering, klipp över smörgåskrasse.
  5. Servera med varmrökt lax, ca 150 g per person.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept