Örtbräserad sik

4

Du behöver

  • 4 st fjällade bitar sik à 140 g
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 st rädisor i klyftor
  • 2 st tomater
  • 1,5 dl lättkokta morötter i trekanter
  • 1 st rödlök
  • 4 msk skuren dill
  • salt
  • vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Panera siken i mjöl och stek den i smöret tills den fått fin färg, salta och peppra. Lyft över sikbitarna till en ugnsfast form.
  2. Blanchera tomaterna och skala dem. Skär tomaterna i fyra delar var och avlägsna kärnhusen. Nu återstår endast tomatfiléerna.
  3. Skala rödlöken och dela den på mitten. Ta ut det mittersta partiet och skär sedan smala båtformade skivor av rödlöken.
  4. Koka upp grädde och mjölk i stekpannan, tillsätt crème fraîche, rädisor i klyftor, morotstrekanter och rödlök. Smaka av med salt och peppar. Blanda slutligen i tomatfiléer och dill och slå såsen över sikbitarna i den ugnsfasta formen. Värm sedan i ugn på 160° ca 13 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept