Fisk- och skaldjurskaka med potatis- och lökkompott

4

Du behöver

Fisk- och skaldjurskaka:

  • 200 g urkramat skaldjurskött
  • 130 g urkramad kokt fisk
  • 1 st ägg
  • 30 g finhackad gul lök
  • 50 g skalad och tärnad röd paprika
  • 100 g brödtärningar
  • 50 g crème fraîche
  • smör till stekning
  • 5 g salt
  • peppar

Potatis- och lökkompott:

  • 450 g skalad Asterix potatis
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 50 g osaltat smör
  • 3 msk skuren gräslök
  • salt
  • peppar från kvarn

Gör så här

  1. Fisk- och skaldjurskaka: Blanda ihop allt och forma till 60 gramsbiffar. Stek i smör. Värm i ugn.
  2. Potatis och lökkompott: Skär potatisen i ca 1 cm stora kuber. Blanchera lätt i saltat vatten. Häll av vattnet och häll i grädde och mjölk. Låt vätskan koka in i potatisen tills en krämig konsistens uppnås. Smaka upp med salt och peppar. Tillsätt smör och den skurna gräslöken vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept