Dillkryddad laxtartar

2h 10 min
4
Dillkryddad laxtartar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
2h 10 min
4

Du behöver

  • 4 dl laxfiléer, tärnade i små bitar
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk skuren dill
  • 0,5 msk citron
  • 1 msk creme fraiche

Gör så här

  1. Finhacka laxen och lägg den i en skål. Blanda ner alla övriga ingredienser och rör om väl.
  2. Lägg hälften av laxblandningen som en sträng på en bit aluminiumfolie. Rulla ihop till en "smällkaramell" som är cirka tre centimeter tjock.
  3. Gör likadant med resten av massan och frys sen "smällkaramellerna" i ungefär 2 timmar.
  4. ta fram laxpaketen och skär dem i puckar, cirka två centimeter tjocka.
  5. Servera gärna sikrom, svartbröd och syrade tomater till den dillkryddade laxtartaren.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept