Creme fraiche-gravad strömming med krasse

4

Du behöver

  • 400 g dragen strömming
  • 4 dl vatten
  • 1,5 dl ättika
  • 4 msk socker
  • 3 tsk salt
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 dl skuren gräslök

Gör så här

  1. Blanda vatten, ättika, socker och salt tills sockret löst sig och du har en lag.
  2. Ta bort skinnet på strömmingen och blanda i den i lagen. Låt den dra ca tre timmar.
  3. När strömmingen fått dra sig i lagen, låt den rinna av i ett durkslag. Blanda den sedan med crème fraiche och klippt vattenkrasse. Rör försiktigt.
  4. Servera creme fraiche gravad strömming med krasse tillsammans med svartbröd, sikrom och en nubbe.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept