Färska jordgubbar med vaniljcrème och romrussin

2

Du behöver

  • 0,5 liter jordgubbar
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk riven vit choklad
  • 2 dl kesella

Romrussin:

  • 2 msk russin
  • 2 msk rom
  • 2 st digestivekex

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Lägg i chokladen och rör om tills den smält. Låt blandningen svalna. Vispa ner kesella i mjölkblandningen. Mixa blandningen och låt den kallna i kyl.
  2. Hacka russinen. Blanda russin och rom och låt russinen ligga och dra en stund. Smula digestivekexen. Tag upp russinen ur rommen och blanda dem med de smulade digestivekexen.
  3. Servera jordgubbarna med vaniljcrème och romrussin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept