Ålandspannkaka med sviskonkräm

Michael Björklund 30 maj 2011
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Ålandspannkaka:

  • 6 dl mannagrynsgröt
  • 2 dl mjölk
  • 0,75 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • kardemumma
  • 1 st ägg
  • smör
  • Vispad grädde till servering

Sviskonkräm:

  • 10 st torkade plommon
  • 5 dl vatten (plus lite till mjölet)
  • 1 bit kanel
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk maizenaredning

Gör så här

  1. Ålandspannkaka: Värm mannagrynsgröten och späd ut med mjölken. Blanda socker, salt, kardemumma och rör i. Tillsätt ägg och häll smeten i en smörad och bröad form. Ringla lite smält smör över. Grädda i 175 grader ca 45 minuter.
  2. Sviskonkräm: Skölj plommonen och blötlägg dem någon timme i en halv liter vatten. Tillsätt kanel och koka tills plommonen är mjuka. Smaksätt med socker och avlägsna kastrullen från värmen. Blanda maizenaredningen med lite vatten och häll i under kraftig omrörning. Ge krämen ett hastigt uppkok och häll den i en serveringsskål. Strö över lite socker.
  3. Servera pannkakan med sviskonkräm och vispad grädde till.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner Se fler

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon