Ålandspannkaka med sviskonkräm

4

Du behöver

Ålandspannkaka:

  • 6 dl mannagrynsgröt
  • 2 dl mjölk
  • 0,75 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • kardemumma
  • 1 st ägg
  • smör
  • Vispad grädde till servering

Sviskonkräm:

  • 10 st torkade plommon
  • 5 dl vatten (plus lite till mjölet)
  • 1 bit kanel
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk maizenaredning

Gör så här

  1. Ålandspannkaka: Värm mannagrynsgröten och späd ut med mjölken. Blanda socker, salt, kardemumma och rör i. Tillsätt ägg och häll smeten i en smörad och bröad form. Ringla lite smält smör över. Grädda i 175 grader ca 45 minuter.
  2. Sviskonkräm: Skölj plommonen och blötlägg dem någon timme i en halv liter vatten. Tillsätt kanel och koka tills plommonen är mjuka. Smaksätt med socker och avlägsna kastrullen från värmen. Blanda maizenaredningen med lite vatten och häll i under kraftig omrörning. Ge krämen ett hastigt uppkok och häll den i en serveringsskål. Strö över lite socker.
  3. Servera pannkakan med sviskonkräm och vispad grädde till.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept