Senapsmarinerad torsk med potatispuré och inlagd gurka

4

Du behöver

  • 4 bitar torskkotlett (á 150-200 gr styck)
  • Marinad:
  • 2 msk creme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk stark söt senap
  • 1 äggula
  • 2 dl skorpsmulor på majsbröd
  • Potatispuré:
  • 6 hg potatis
  • 4 dl mjölk
  • 100 g smör
  • Inlagd gurka:
  • 0,5 gurka skalad och tärnad
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk gräslök
  • 300 g morötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i de skinnfria torskkotletterna och låt dem dra i minst 30 minuter.
  2. Blanda ättika, socker och vatten till gurklagen. Skala och tärna gurkan och lägg ned i lagen. Precis innan servering så tillsätter du den hackade gräslöken (om gräslöken får ligga med i lagen blir den grå).
  3. Lägg morötterna i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Sjud tills morötterna är mjuka men ändå spänstiga.
  4. Koka potatisen och mosa den när den är färdig. Värm mjölk och smör tills smöret smält. Häll smörmjölken över potatisen och blanda tills purén är färdig. Puré har mycket lösare konsistens än potatismos. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tag upp torsken ur marinaden och panera i skorpsmulorna (du kan använda vanliga skorpsmulor om du hellre vill). Stek med lite smör i lagom varm panna, cirka 3 minuter per sida tills kotletterna är färdiga och fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept