Senapsmarinerad strömming med potatispuré och citron

4

Du behöver

  • 1,2 kg strömmingsfiléer
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ägg
  • 3 msk senap, gärna söt och stark
  • 1 msk grovkornig senap
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • citron
  • dill till garnering
  • smör till stekning
  • Potatispuré:
  • 400 g skalad potatis
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda majonnäs, ägg, senap och crème fraîche till en jämn smet. Klipp ryggfenorna på strömmingarna och blanda ner dem i krämen. Panera strömmingarna i ströbröd och vetemjöl. Stek dem gyllenbruna i smöret. Salta och peppra.
  2. Potatispuré:
  3. Koka potatisen mjuk. Värm mjölken och smöret. Passera potatisen genom en potatispress. Rör ner smörmjölken tills önskad konsistens uppnås. Smaka av med salt och peppar. Gärna peppar från kvarn.
  4. Servera strömmingen med potatispurén, samt dill och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept