Rökt ål på rågbröd

Rökt ål på rågbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
4

Du behöver

  • 4 skivor rågbröd, grovt
  • 1 msk smör
  • 240 g ål, rökt
  • 100 g skivad bacon
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 st rödlökar (skärs till båtar)
  • 50 g mangoldblad
  • 4 msk finskuren dill
  • salt
  • peppar från kvarn

Gör så här

  1. Plocka ålen och behåll köttet. Strimla baconen i små bitar, stek i torr panna tills knaprig konsistens uppnås, pudra på vetemjölet och tillsätt mjölk och grädde. Koka ihop tills krämig konsistens uppnås. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt rödlöksbåtarna, mangoldskott samt finskuren dill.
  2. Smöra båda sidorna på rågbrödet och stek brödet tills det blir gyllenbrunt på båda sidorna. Lägg den rökta ålen på brödet och häll därefter stuvningen över ålen så att ålen täcks.
  3. Garnera med plockad dill.
  4. Klart att servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept