Pasta- och tomatsoppa med persiljekräm

4

Du behöver

  • 7 dl krossade tomater
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 hackade gula lökar
  • 4 dl förkokt pasta, t ex makaroner
  • 4 dl förkokta gröna bönor
  • 4 dl förkokta morötter
  • 2 rödlökar, grovt skivade
  • 5 dl spetskål, strimlad
  • 1 dl hyvlad parmesan (eller västerbottenost)
  • salt och peppar

Persiljekräm:

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs den gula löken och vitlöken i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater och grönsaksbuljong. Låt koka i ca fem min. Mixa slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Ha därefter i morötterna, rödlöken, bönorna, pastan och spetskålen. Låt koka upp igen. Obs! Nu ska soppan inte koka mera. Håll den varm.
  2. Persiljekräm:
  3. Blanda crème fraîchen med persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med en sked persiljekräm.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept