Halstrad gös med kantarellcake samt svamp, tomat och rödlökssås

4

Du behöver

Halstrad gös:

  • 700 g gösfilé
  • smör till stekning
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Kantarellcake:

  • 300 g kantareller
  • smör till stekning
  • 300 g tärningar av vitt bröd
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl skuren gräslök
  • 100 g kokt fisk
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Svamp, tomat och rödlökssås:

  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 100 g kantareller
  • smör till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl skuren dill
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • Till garnityr:
  • 0,5 dl plockad dill
  • 0,5 dl plockad lollo rosso

Gör så här

  1. Gösen:
  2. Avlägsna eventuella ben från fisken. Halstra den i smör med skinnsidan ner, salta och peppra fisken. När skinnsidan fått färg, placera fiskbitarna i såsen med skinnsidan uppåt.
  3. Kantarellcake:
  4. Bryn kantarellerna i smör. Blanda brödtärningarna med crème fraiche, gräslök, kokt fisk och de brynta kantarellerna. Smaka av blandningen med salt och peppar. Forma den sedan till fyra biffar och stek dem gyllenbruna i smör. Håll dem varma i ugnen.
  5. Svamp, tomat och rödlökssås:
  6. Skär ett lätt kryss i skinnet på var tomat. Skålla tomaterna snabbt i kokande vatten och kyl dem i isbad. Avlägsna skinnet och skär dem i sex delar var. Ta bort kärnhuset från tomatbitarna, nu återstår endast tomatfiléerna.
  7. Skala rödlöken, skär den på mitten och skär bort ändarna. Tag ur de inre halvorna av rödlöken och skär alla halvor i smala båtliknande klyftor.
  8. Fräs kantarellerna i smör i en stekpanna. Tillsätt rödlöksbåtarna och häll på det vita vinet. Låt vinet koka in och häll på grädden, smaka av med salt och peppar. Tillsätt sist tomatfiléerna samt den skurna dillen. Lägg de halstrade gösfiléerna i såsen.
  9. Uppläggning:
  10. Lägg kantarellcaken på mitten i botten av tallriken. Placera den halstrade gösfilén på och ringla svamp, tomat och rödlökssåsen runt. Toppa med lite dill och lollo rosso.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept