Färsbiffar med krämiga champinjoner och saltgurka samt kokt potatis

4

Du behöver

  • 500 g blandfärs (ca 70% nöt och 30% fläsk)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk kalvfond (koncentrat, t ex Bongs kalvfond)
  • 1 dl grädde, eller mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackad gul lök
  • smör till stekning
  • 200 g skurna champinjoner
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • kokt potatis
  • saltgurka
  • ruccolasallad till garnering
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, fond, grädde, vatten och hackad lök. Låt blandningen svälla några min och blanda den sedan väl med färsen. Forma smeten till biffar och stek dem i smör i en stekpanna tillsammans med de skurna champinjonerna tills biffarna fått en fin färg och är tillräckligt genomstekta. Häll då på buljongen och låt den reducera tills ca hälften återstår. Slå då på grädden och låt såsen koka tills den fått en simmig konsistens. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera färsbiffarna med krämiga champinjoner tillsammans med kokt potatis och saltgurka. Garnera gärna med lite ruccolasallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept