Färsbiffar med bacon och potatispuré och rostade morötter

4

Du behöver

  • 600 g blandfärs
  • 2 dl brödtärningar
  • 1 dl grädde
  • 2 dl sodavatten
  • 1,5 dl hackad gul lök
  • 1,5 dl knaperstekt strimlat bacon
  • 5 dl morötter, förkokta
  • 1 msk smör
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Blanda bröd, grädde, soda och lök till en smet. Ha i baconstrimlorna. Tillsätt till sist färsen. Var försiktig med salt eftersom baconet har mycket sälta. Forma färsen till biffar och stek dem gyllenbruna i smör. Lägg också i morötter i en annan panna och stek även dem så att de får lite färg. Peppra och salta.
  2. Serveras med en krämig potatispuré (se recept från 26/8 – Senapsmarinerad strömming med potatispuré och citron).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept