Dillkryddad laxtartar med syrade tomater

4

Du behöver

  • Dillkryddad laxtartar:
  • 4 dl laxfilé, tärnad
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 msk dijon senap
  • 3 msk skuren dill
  • 0,5 msk citron
  • 1 msk smetana
  • Syrade tomater:
  • 4 tomater
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Syrade tomater:
  2. Skålla tomaterna och filéa dem. Mixa senap, olja, vinäger, honung och svartpeppar.
  3. Skär tomaterna i skivor och blanda dem med den mixade dressingen.
  4. Dillkryddad laxtartar:
  5. Blanda salt och socker tillsammans med laxtärningarna och låt dem stå en halv timme. Tillsätt då senap, dill, citronsaft och smetana, rör om ordentligt.
  6. Lägg massan som en sträng på aluminiumfolie och rulla ihop till en smällkaramell på ca tre cm. Frys i ca två timmar.
  7. Vid servering, skär paketet i puckar, ca två cm tjocka. Servera gärna sikrom, svartbröd och syrade tomater till den dillkryddade laxtartaren.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept