Dillkryddad laxtartar med sikrom, svartbröd och syrade tomater

4

Du behöver

  • Dillkryddad laxtartar
  • 4 dl tärnad laxfilé
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 msk dijon senap
  • 3 msk skuren dill
  • 0,5 msk citron
  • 1 msk smetana
  • Syrade tomater
  • 4 tomater
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Dillkryddad laxtartar:
  2. Blanda salt och socker tillsammans med laxtärningarna och låt dem stå en halv timme. Tillsätt då senap, dill, citronsaft och smetana, rör om ordentligt. Lägg massan som en sträng på aluminiumfolie och rulla ihop till en smällkaramell på ca tre cm. Frys i ca två timmar. Vid servering, skär paketet i puckar, ca två cm tjocka. Servera gärna sikrom, svartbröd och syrade tomater till den dillkryddade laxtartaren.
  3. Syrade tomater:
  4. Skålla tomaterna och filéa dem. Mixa senap, olja, vinäger, honung och svartpeppar. Skär tomaterna i skivor och blanda dem med den mixade dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept