Crème fraiche gravad strömming med löjrom och hackad rödlök på knäckebröd

4

Du behöver

  • 300 g dragen strömming
  • 4 msk ättika
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 0,5 msk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 rödlök
  • knäckebröd
  • lite smör
  • löjrom
  • ev. dill

Gör så här

  1. Blanda ättika, vatten, socker och salt. Lägg i strömmingen och låt den ligga i ca fyra timmar. Häll då av vätskan.
  2. Blanda crème fraiche och majonnäs, lägg i strömmingen. Rör försiktigt om och smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och hacka rödlöken fint.
  4. Bryt knäckebrödet i passliga bitar. Bred lite smör på knäckebrödet. Placera den crème fraiche gravade strömmingen på knäckebrödet och lägg lite hackad rödlök på. Toppa med att spritsa på lite löjrom på samt eventuellt garnera med lite dillvippor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept