Creme brulé med havtornssorbet

4

Du behöver

  • 0,5 kluven vaniljstång på längden
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 75 g socker
  • 125 g äggula
  • ca 0.5 dl råsocker
  • 0,5 l havtornssorbet

Gör så här

  1. Koka upp den halva vaniljstången i mjölk, grädde och socker. Ta kastrullen av spisen och låtvaniljen sedan stå och dra en stund. När smeten svalnat, häll den över äggulorna under kraftig omrörning. Sila smeten och häll försiktigt i formarna upp till kanten. Lägg formarna i vattenbad och plasta noggrant. Grädda formarna i vattenbadet i ugn i 110º tills de nästan stelnat. De har stelnat när man kan sticka in en trästicka i dem och inget fastnar på stickan. Låt dem svalna utan plastfilm och stjälp sedan upp dem.
  2. Innan servering, strö råsocker på brûléerna och bränn av dem. Servera dem med en kula havtornssorbet på varje portion.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept