Blomkålssoppa med varmrökt lax samt ägg och dillrulle

4

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 0,5 liter kycklingbuljong
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 1 st gul lök, skalad
  • 3 st lagerblad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st kryddpepparkorn
  • salt, vitpeppar
  • 400 gr varmrökt lax
  • 4 st ägg
  • 2 msk skuren dill
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skär blomkålen, vitlöken och den gula löken i små bitar. Häll bitarna i kycklingbuljongen och koka upp blandningen. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar. Koka mjukt i cirka tio minuter, tillsätt därefter mjölken. Häll över soppan i en mixer alternativt i en matberedare och mixa tills jämn och fin konsistens uppnås. Häll sedan soppan genom en finmaskig sil och smaka av den med salt och vitpeppar.
  2. Koka äggen i cirka tio minuter. Skala därefter äggen och mosa dem i en skål, tillsätt dill, salt och peppar. Lägg ut en bit plastfolie och häll ut det mosade äggen i en linje på folien. Rulla ihop plastfolien som en smällkaramell och lägg den sedan på en bit aluminiumfolie som också den rullas ihop till en hård smällkaramell. Lägg smällkaramellen i kylen i cirka 20 minuter. Ta bort folien och skär upp rullen i små stubbar. Lägg stubbarna på ett fat tillsammans med laxen och tillsätt därefter soppan. Garnera gärna med en dillkvist.
  3. Klart att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept