Blomkålssoppa med varmrökt lax samt ägg och dillrulle

4

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 0,5 liter kycklingbuljong
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 1 st gul lök, skalad
  • 3 st lagerblad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st kryddpepparkorn
  • salt, vitpeppar
  • 400 gr varmrökt lax
  • 4 st ägg
  • 2 msk skuren dill
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skär blomkålen, vitlöken och den gula löken i små bitar. Häll bitarna i kycklingbuljongen och koka upp blandningen. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar. Koka mjukt i cirka tio minuter, tillsätt därefter mjölken. Häll över soppan i en mixer alternativt i en matberedare och mixa tills jämn och fin konsistens uppnås. Häll sedan soppan genom en finmaskig sil och smaka av den med salt och vitpeppar.
  2. Koka äggen i cirka tio minuter. Skala därefter äggen och mosa dem i en skål, tillsätt dill, salt och peppar. Lägg ut en bit plastfolie och häll ut det mosade äggen i en linje på folien. Rulla ihop plastfolien som en smällkaramell och lägg den sedan på en bit aluminiumfolie som också den rullas ihop till en hård smällkaramell. Lägg smällkaramellen i kylen i cirka 20 minuter. Ta bort folien och skär upp rullen i små stubbar. Lägg stubbarna på ett fat tillsammans med laxen och tillsätt därefter soppan. Garnera gärna med en dillkvist.
  3. Klart att servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept