Ålvadosflamberade abborrfiléer med stekta äpplen och potatis- och morotskompott

4

Du behöver

  • 600 g abborrfiléer
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl ålvados (calvados)
  • salt och peppar

Potatis- och morotskompott:

  • 400 g kokt och tärnad potatis
  • 200 g kokta och tärnade morötter
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Byxa abborrfilén. Vik ihop abborren och lägg den åt sidan. Skala, klyfta och skär bort kärnhusen ur äpplena. Stek abborrfiléerna och äpplena gyllenbruna. Salta och peppra.
  2. Bränn av med ålvadosen.
  3. Potatis- och morotskompott:
  4. Koka upp mjölk och grädde med potatisen till smidig konsistens. Tillsätt morötterna och smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera anrättningen med lite dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept