Abborrsoppa med gurkyoghurt

4

Du behöver

Abborrsoppa:

  • 400 g abborrfilé i bitar
  • 2 l fiskbuljong
  • 8 st tornerade potatisar
  • 3 st skalade morötter i bitar
  • 4 st smålök i klyftor
  • 0,5 dl dill
  • 8 st cocktailtomater
  • salt och nymalen vitpeppar

Gurkyoghurt:

  • 1 st gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Soppa:
  2. Koka upp fiskbuljongen, tillsätt den tornerade potatisen, morotsbitarna och löken. Koka grönsakerna mjuka och tillsätt abborrbitarna, dillen och cocktailtomaterna. Smaka av soppan med salt och peppar.
  3. Yoghurt:
  4. Skala och kärna ur gurkan. Skär den sedan i små tärningar. Pressa i vitlöken i yoghurten och blanda i gurkan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gurkyoghurten till soppan, gärna tillsammans med bröd och ost.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept