After burner

After burner
Foto: Tv4

After burner

Av: Micael Dahlén

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

Kryddiga, ugnsbakade frukter med pepparkakor, kanel och chili.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 banan
  • 1 äpple
  • 1 kiwi
  • 4 clementiner
  • 4 jordgubbar
  • 1 apelsin
  • 10 pepparkakor
  • 1 krm chilipeppar
  • 3 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Pressa all saft ur apelsinen i en skål. Mal ner pepparkakorna i saften.
  2. Skär äpplet i småbitar, bananen och kiwin i fyra delar. Vänd frukterna i saften i skålen.
  3. In med äpplena i ugnen på 250 grader i fem minuter. Sen in med bananen och kiwin också i fem minuter.
  4. Ta ut alla frukterna och blanda med clementinklyftorna och jordgubbarna (som delats i halvor). Strö chilipeppar och kanel runt.