Vit chokladkaka med citron och lingon

Vit chokladkaka med citron och lingon
Foto: TV4

Citron och lingon i smeten väger upp den vita chokladens sötma och gör kakan härligt sötsyrlig. Är det inte säsong för färska lingon går det minst lika bra med frysta, du behöver inte ens tina dem innan du stoppar dem i kakan. /Mia Öhrn

6 november 2009
Visa mer

Du behöver

  • 150 g smör
  • 225 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl vetemjöl (rågad dl)
  • 1 krm salt
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen smält.
  3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och citronskalet. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet blandat med salt. Rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
  4. Strö lingonen över kakan och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15-20 minuter. Låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept