Blåbärsglasspinnar

Från Nyhetsmorgon

Glass när den är som bäst. Receptet ger cirka 16 glassar.

För det här receptet behöver du också cirka 16 plastbehållare för att gjuta pinnglass i.

31 juli 2009
Visa mer

Du behöver

  • 275 g blåbär
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • Strössel och eventuellt vit choklad till dekor

Gör så här

  1. Ställ fram pinnglassbehållarna.
  2. Mixa blåbären fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
  3. Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård, i en bunke.
  4. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
  5. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en luftig smet. Skeda upp smeten i glassbehållarna, dunka till lite för att få bort luftfickor och stick ner glasspinnen. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept