Mia Öhrn Från Bamba

Mia Öhrns kakaotryffel

30

Du behöver

  • 150 g mörk choklad, drygt 50% kakaohalt
  • 75 g mörk choklad av god kvalitet, 60-70% kakaohalt
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk honung
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 12 kakaobönor
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Gör så här: Hacka chokladen ganska fint och lägg i en bunke. Koka upp vispgrädden med honungen och slå över chokladen. Låt stå någon minut och rör sedan tills chokladen smält helt. Tillsätt det rumstempererade smöret i mindre bitar och blanda till en jämn och blank smet. Låt smeten svalna ordentligt i rumstemperatur.
  2. Ta bort det yttersta skalet från kakaobönorna. Hacka bönorna ganska fint och blanda ner i tryffelsmeten. Använder du dig av hackad mörk choklad istället för kakaobönor blandar du ner den nu.
  3. Låt tryffeln stelna i kylskåp ett par timmar och forma kulor med hjälp av en sked eller ett kuljärn. Rulla sedan tryfflarna i kakaopulver och förvara dem kallt. Ta gärna fram dem en liten stund före servering så smakar de mer.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept