Mia Öhrn Från Bamba

Mia Öhrns kaffechokladtryffel

30

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk honung
  • 0,5 dl kaffebönor
  • 250 g mörk choklad, drygt 50 procent kakaohalt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 200 g mörk choklad till doppning
  • malda kaffebönor till dekor

Gör så här

  1. Gör så här: Koka upp grädden tillsammans med honungen och kakaobönorna. Låt stå och dra en stund så att grädden får en fyllig kaffesmak. Hacka chokladen ganska fint och ge grädden ett nytt uppkok. Sila av kakaobönorna och häll den heta vätskan över chokladen. Låt stå någon minut och rör sedan tills chokladen smält helt. Tillsätt smöret i små klickar och rör till en jämn smet. Klä en form, ca 17x17 cm, med plastfolie, häll tryffeln i formen och jämna till den. Låt stelna i kylskåp i ett par timmar.
  2. Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Ta upp tryffeln ur formen och skär den i mindre bitar. Doppa bitarna i chokladen med hjälp av en gaffel och låt överflödig choklad rinna av. Dekorera med grovt malda eller hackade kaffebönor innan chokladen stelnar. Förvara i kylskåp men ta fram dem en stund före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept